❤ Zeytin Yağlı Yaprak Sarması ❤


 ❤ Zeytin Yağlı Yaprak Sarması ❤



 


Yaprak Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tokat yaprağı (salamura)
  • 1 adet limon
  • Zeytinyağı

İç harcı;

  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Nane
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yaprak Sarması Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle salamura yapraklar 2-3 dakika sıcak suda bekletilir, yıkanır ve süzgece alınır.
  2. Geniş bir kabın içerisine soğanlar rendelenir üzerine zeytinyağı dökülür.
  3. Pirinç yıkanarak  kabın içerisine eklenir.
  4. Baharatlar, salça ve tuzu da ilave edildikten sonra ince kıyılmış maydanozu da eklenerek karıştırılır.(çiğden bir iç harç olacak)
  5. Yaprağın geniş kısmına iç harçtan konulur ve rulo gibi iki yanlardan kapatarak sarılır. Bu işleme yaprak bitene kadar devam edilir.
  6. Sardığımız yaprakların üzerine zeytinyağı ve limon dilimleri ekleyip yaklaşık 5-6 su bardağı kadar da sıcak su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.(üzerine sarmalar dağılmasın diye tencere kapağından biraz küçük ebatta bir kase kapatabilirsiniz.)
    Afiyet olsun…

Yaprak Sarması

Yaprak sarması nasıl yapılır?, Yaprak sarması içi nasıl hazırlanır? ya da yaprak sarması malzemeleri nelerdir? gibi soruları olanların cevap bulacağı bu tarifi sizler de incelemeli ve evlerinizde denemelisiniz.

Yaprak sarması püf noktaları

  • Yapraklarınız fazla tuzlu ise 1 gece önceden sıcak suda bekletebilirsiniz. İç harcınızı hazırlarken yaprakların tuz oranına bakıp tuz ilave etmelisiniz.
  • Yapraklarınıza iç harcı çok fazla koymamaya dikkat etmelisiniz. Pirinçler şişeceği için yapraklarınız yırtılabilir.
  • Sarmalarınızı pişireceğiniz tencerenin tabanına yapraklardan koyarak pişerken sarmalarınızın yanmasını engelleyebilirsiniz. Yaprakların saplarını da tencerenin dibine koyarsanız onlara sarmalarınıza ekşi hoş bir tat verecektir.
  • Sarmalarınızı pişirirken üzerine tabak kapatarak dağılmasını engelleyebilirsiniz.
  • Aynı zamanda yaprak sarmalarınızın üzerine pişerken su ile açtığınız salçadan dökerek farklı bir lezzet elde edebilirsiniz.
  • Sarmalarınızı dilediğiniz gibi saklama kutularıyle derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Yaprak sarmasının yanına ne gider?

  • Yaprak sarma yanına yapabileceğiniz en uygun lezzetlerden bir tanesi sultan kebabıdır.
  • Şüphesiz ki börek yaprak sarmanın yanına yakışan en büyük yancı. İstediğiniz börek ile sarmanıza eşlik edebilirsiniz Ancak yine de fikir olması açısından ıspanaklı böreği deneyebilirsiniz.
  • Yaprak sarmasının yanına patates salatası yaparak da menünüze lezzet katabilirsiniz.

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar